...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

23 Ocak 2010 Cumartesi

"Gizemli Tavşan" 4. Bölüm - 5 Sayfa

Arkadaşlar, bu 4. bölümü yaparken sırtım her zamankinden fazla ağırdı, boynum her zamankinden çok tutuldu ve boya kalemini 2 saat (hiç durmadan, inanabiliyor musunuz?) aynı yerde tutmaktan ötürü parmağım su topladı. Neyse ki en sonunda bitti. Umarım beğenirsiniz. Yapması çok zevkli ama boyamasının zorluklarını ve yoruculuğunu tahmin bile edemezsiniz. Bu sefer önceki bölümleri hatırlamanız için bir de özet koyuyorum. Siz bu satırları okurken ben 5. bölüm için hazırlıklara geçmiş olacağım.
Keyifli okumalar...

ÖZET

Madrika, apartman dairesindeki yeni evine taşınması sırasında kaçıp bir daireye saklanan Tavşan’ı geri almak için her şeyi göze almaktadır. Tavşan’ın kaçışı sadece bir başlangıçtır. Evin çocuklarını güç de olsa hikâyesine inandıran Tavşan, onların odalarındaki dolapta ailelerinden gizli yaşamaya başlar. Evin çocuklarından biri olan Mert daha küçük ve hayalperest olduğundan Tavşan’a hemen inanırken, ablası ona inanıp inanmamak konusunda şüphelidir. Bu yüzden ertesi sabah evden gitmeye kalkışan Tavşan, istemeden Madrika’nın ağlarının içine düşer. Onu kurtaran sürpriz isimse hayatını tehlikeye atan Alev’den başkası değildir.
Ne var ki bu karışıklık sırasında söylenen bir takım yalanlar çocuklara pahalıya patlar. Bir kadının evini su basar, çocuklar babalarıyla şiddetlice tartışır ve durumdan kurtulmak için yine yalan söylerler. Bu sırada Tavşan apartman yöneticisi Mustafa Bey’e ve çocukların babalarına yakalanmaktan kıl payı kurtulur.
Çocuklara, Tavşan’ın sırrını ele vermemek için babaları Yavuz’la tartışmaları ve Madrika’nın Tavşan’ı yakalamaması için verdikleri mücadele yetmezmiş gibi; bir de yeni karakterler ortaya çıkar.
Öte yandan Alev’in gönül meselesi ona acı vermektedir. Yılsonunda sınava girecek genç kız, aynı apartmanda oturdukları komşudan da öte dostları olan Mahluki Hanım’ın oğlu Barış’a sırılsıklam âşıktır. Barış’sa bir başkasıyla beraberdir.

MERAKLA BEKLEDİĞİNİZ MACERA 4. BÖLÜMÜYLE DEVAM EDİYOR!


ALEV'İN DİŞLİ RAKİBİ




5 yorum:

  1. Mert'ciğim,
    Özet koyduğun için teşekkürler( gerçi biraz uzun olmuş ama ) Konular gittikçe dallanıyor, budaklanıyor, bakalım sonu nereye varacak ? Merakla bekliyoruz

    YanıtlaSil
  2. Ben bu tavşanı sanki kediye daha çok benzetiyorum.

    "Dost acı söyler!"

    YanıtlaSil
  3. Özet koyman gerçekten güzel olmuş.
    Gittikçe daha da ustalaşıyorsun ;) devamını gerçekten merak ediyorum .. (:

    YanıtlaSil
  4. ŞÜKRAN:Mertcim serüvenin gittikçe kalabalıklaşıyor.Belli ki epeyce efor sarfediyorsun.Ben keyifle izliyorum,eminim ki beğenilerin arttıkça senin de sorumluluk yükün artıyor.Ben derslerini aksatacaksın endişesindeyim.Onun için önerim bölümler arasında epeyce zaman bırak ki derslerin aksamasın.Ayrıca okurların da daha meraklansın.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. BADE:Mertcim bence bu bölüm diğer bölümlerinden daha farklı olmuş ama çok ta güzel olmuş..Eminim bunları yapmak için çok fazla çaba harcıyosundur fakat bunların arasında umarım derslerini aksatmıyorsundur.Gelelim bu bölümün değerlendirmesine...Bence de Nazlı Alev'in dişli bir rakibi...Acaba bundan sonra neler olacak??Merakla hepimiz bekliyoruz...BADE...

    YanıtlaSil