...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

8 Aralık 2011 Perşembe

Marmaris'in ortasında, eklektik tarzda bir villa!

Marmaris’in en gözde yerlerinden olan Armutalan’daki üç katlı bu villa, eklektik tarzın yaşayan en güzel örneklerinden biri... Geçen yıl sonbaharda taşındıkları müstakil evlerinde Fransız country ve modern tarzı birleştiren ev sahipleri bahçeli olduğu için doğanın verdiği huzuru da yoğun olarak hissettiren yaşam alanlarının kapılarını bize sonuna kadar açtılar. Dekorasyon tutkunlarının bayılacağı bu dosya, Mert’in Gezegeni’nin her odasına serbestçe girip çıktığı ilk ev olarak da hafızalardan hiç silinmeyecek.

Takvim, 13 Eylül 2011 Salı’ya işaret ediyor. Mutsuzum, ağlamak, ağlamak ve ağlamak istiyorum. Bu sene Marmaris’te yaptığım ikinci güzel tatilimin de sonuna gelmiş bulunuyorum. Aslında yaptığım biraz da şımarıklık. Yaz başında bir ay ve sonunda iki hafta olmak üzere yaptığım Marmaris tatillerimde (hatta bunların küsuratları da var) gönlümün istediği her şeyi yapmama rağmen benim için “aşk” olan bu güzel yerden nasıl kopacağım bilmiyorum (her sene tatil sonlarında aynı mevzu gündeme gelir bende). Ama ne yazık ki her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi, bu sene Marmaris’teki ikinci tatilimin sonu da gelip çattı. Bu kasvetli ruh halimi dağıtan, ağlamadan, dimdik ayakta durarak son günümü de atlatmama yardımcı olan ve yüzümü biraz da olsa demeyeceğim fazlasıyla güldüren tek şey, blogumda yayımlayacağım bir ev gezisi yapmak üzere olmam. Üstelik bu ev kimin evi biliyor musunuz; canım teyzemin!

Bisikletimin ayaklığını indirip bahçe kapısına doğru yürüyorum. İkindi vaktinin o tatlı güneşi sırtıma vuruyor. Zile basıyorum. Birkaç saniye sonra beni bekleyen ev sahibesi, yani teyzem, güler yüzüyle kapıda beliriyor. “Hoş geldin!”




Üç katlı yapı aslında bir siteye dahil olmasına rağmen evin kendine özel giriş kapısının olması evi daha da özelleştiriyor. Büyük bir bahçesi olan bu villada ev sahipleri Özkan adındaki sevimli bebekleri ve Rotwaydır cinsi köpekleri ile birlikte yaşıyor. Eve geçen sonbaharda taşınmışlar.




Mutfak dolapları ve tezgah, özel üretim. Tezgahla uyum içinde olan fayans, Mopa’dan seçilmiş. Bahçe kapısına da bakan mutfak, gelen misafirleri önceden görmeyi sağlıyor.


Fransız country etkisi en çok mutfakta hissettiriyor kendini. Ev sahibesi çekmece ve dolap kulplarını istediği gibi bulabilmek için ayrıca özen göstermiş.


Hem estetik hem sevimli hem de kullanışlı olan hasır dolap, Mudo Concept’ten seçilmiş. Oturma odası ve salondakilerin yanında mutfakta bulunan küçük televizyon yemek yerken ya da ev sahibesi yemek pişirirken göz ucuyla bakılan bir eşya haline gelmiş, yakın zamanda alınmış. Mutfaktaki beyaz rengin hakimiyeti böylece pekişmiş.


Giriş katındaki banyoda sade detaylar göze çarpıyor. Fotoğrafta göremediğiniz duş ve lavabo muslukları için Vitra tercih edilmiş.



Mutfaktaki Fransız country etkisini tamamen geride bırakıp modernliğe soyunan oturma odası eklektisizmin devreye girdiği can alıcı bölümlerden biri. Beyaza karşı gelen büyük siyah mermer şömine özellikle Marmaris gibi yazlık bölgelerde kışın en keyifli olan ateş keyfini doyasıya yaşatıyor. Bu bölgedeki evlerde ısınma kışın şömine ve elektrikli ısıtıcılarla sağlanırken ev sahipleri bunlara ek olarak eve bir de kalorifer sistemi kurdurmayı tercih etmişler.



Ev sahibinin annesinin (yani anneannemin) yapmış olduğu tablolar en çok evin oturma odasında göze çarpıyor. Nitekim ev sahibesinin evinde vazgeçemediği eşyalar arasında bir numarada, “Evime renk katan, annemin yaptığı tablolar” yer alıyor.



Üç katlı evin giriş katında mutfak, banyo, oturma odası ve salon bulunuyor. İkinci katta üç yatak odası ve yine banyo var. Her odanın kendine ait balkonunun olması evi cazibeli kılıyor, odaların ferah ve aydınlık olmasını da sağlıyor. Böylece gün ışığından oldukça yararlanılıyor. Üçüncü kat çatı katı olup şimdilik depo amaçlı kullanılsa da evin önceki sahipleri gibi yatak odası haline dönüştürülebilir. Bu bölümdeki büyük teras beş çayları için uygun hale getirilebilir. Ama yaz ayları için ev sahipleri şimdilik alt kattaki verandanın ve bahçenin tadını çıkarıyor.



Aile yadigarı olan antika sandık, yeniden dizayn edilerek ikinci kattaki holde yerini bulmuş. Country etkisini hissettiren puflar ve koltuklar holde ayrı bir oturma köşesi etkisi yaratmış. Koltuklar da daha önceden elde bulunan, bu köşe için elden geçirilip şık ve temiz bir görünüm sergileyen eşyalardan.



İkinci kattaki banyo evin en şık bölümlerinin başında geliyor. Günümüzde pek çok banyo için tercih edilen tas şekilli taş lavabo modernliğin etkisini hissettiriyor. Alt kattaki banyoda olduğu gibi burada da duş ve lavabo muslukları Vitra’dan. Banyodaki pencereden sokaktaki palmiye ağacı görülebiliyor.



Ev bahçeli olunca kedilerin masaların üstünde dolaşması, koltukların minderlerini pati izi yapması son derece doğal. Fotoğraf çekilirken minderleri olmayan ahşap oturma takımı, Koçtaş’tan. Büyük ağaç bahçedeki palmiyeyle kıyaslanır mı bilinmez ama bahçedeki varlığının her şeye bedel olduğu kesin.



Ev bahçeli olunca haliyle bahçenin işleriyle ilgilenecek birilerinin olması gerekiyor. Ev sahipleri eve taşınalı daha bir yıl yeni olduğu için bahçenin düzenli olarak sulama ve çimlendirme işlerini ancak halletmişler, şimdilerde ise bahçeyi çiçeklerle donatmak için harekete geçmişler. Rotwaydır cinsi köpek Balım öğlen sıcağından bunalmış, fotoğrafta sarmaşıkların arasında kalıp karanlıkta görünmeyen kulübesinde dinleniyor.

14 yorum:

  1. Bu dosyam için haftalarca çalıştım, çok uğraştım, umarım beğenmişsinizdir. :)

    YanıtlaSil
  2. evet kesinlikle muhteşem sen bu işi biliyosun:D:D

    YanıtlaSil
  3. nihan karaalinin samimi müzEvi, fransız country mutfak, şimdi de bu... çok ama çok güzel! her şeyiyle! yakında neler göreceğiz sabırsızlıkal bekliyormmm!! ::::::)))

    YanıtlaSil
  4. Bu ev-dekorasyon dosyamdan sonra bir sonraki dosyam büyük ihtimalle gezi yazısı olacak. İlginize çok teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  5. Mertciğim, teyzenin evini çok güzel anlatmışsın, okurken kendimi orda hissettim, sahi evde çok güzelmiş güle güle otursunlar, sen harika bir çocuksun, başarılısın, tebrik ediyorum seni.

    Hatice ERİŞTİ

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  7. CANIM BENİM TEK KELİMEYLE HARİKA Bİ ANLATIM BU ARADA SÖYLEMEDEN GEÇEMİYECEK KOÇTAŞ VE VİTRA SANA REKLAM PARASI VERSİN İLGİLİLERE DUYRULUR:))) KOCAMAN ÖPTÜM FUNDA TEYZEN...(BU ARADA SEVİLAYCIĞIMDA HUZUR SAĞLIK VE MUTLULUKLA AİLESİYLE BİRLİKTE YAŞASIN İNŞALLAH YENİ EVLERİNDE)

    YanıtlaSil
  8. koçum,ben bile kendi evimi anlatırken inan bu kadar güzel ifade edemem.ağzına sağlık çok güzel yorumlamışsın.yolun açık olsun...halil

    YanıtlaSil
  9. Mertciğim,dergini hep takip etmeme rağmen,insan kendi evini görünce genede bir şaşırıyor,helede böyle muhteşem bir anlatımla,harika olmuş,diğer yazıların gibi,yenilerini merakla bekliyoruz..Sevilay

    YanıtlaSil
  10. Taa ilkokuldan beri yaptığın bu tür çalışmalarla,beni ve bizleri hep şaşırtıyorsun.Bir an önce liseyi bitirip,senin ilgi alanında gerçek kimliğini görmek için sabırsızlanıyorum,hedefinde çok yol alacağına inanıyorum,seni çok seviyorum..Anneannen

    YanıtlaSil
  11. muhteşem! muhteşem!


    muhteşem!



    bin kere muhteşem!

    YanıtlaSil
  12. Röportajını okudum. İfaden çok güzel. Şaşırıp kalıyorum. Bu gerçekten bir yetenek herhalde. Sabırla bunun "son"unu beklemeni çok isterim. Ve senin özgür olduğun zaman bu yolda nasıl ilerleyeceğini çok merak ediyorum. Şimdi sorumlulukların var, öğrencisin... Kimileri sana yazdıklarını çok görebilir. Ama bence çok farklı, çok yetenekli, çok ruh hali değişik bir gençsin ve öyle olmaya devam edeceksin. Bu farklılığını ileride çok farklı bir kişi olduğunda göreceğiz.

    YanıtlaSil
  13. BAŞARILISIN!!6 Ağustos 2012 16:44

    ÇOK İYİ DERGİLERDEKİ GİBİ YAPMIŞSIN!!

    YanıtlaSil