...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

30 Ocak 2012 Pazartesi

ESRARENGİZ ÖLÜMLERE DAİR...

Tabii ben bu yazıyı blogumda sizlerle paylaştıktan sonra ölüp gidersem eğer, "BLOGUNDA ESRARENGİZ ÖLÜMLERE DUYDUĞU İLGİYİ AÇIKLADI, İNTİHAR EDEREK BU DUYGUYU SONUNDA TATTI!" biçiminde benimle hiç de alakası olmayan gazate manşetlerine çıkarmayın beni, vallahi mezarımda ters dönerim!

Esrarengiz ölümleri seviyorum. Arkasıda öldüğü yaştan çok soru işareti bırakarak gidenleri... Tabii ben bu yazıyı blogumda sizlerle paylaştıktan sonra ölüp gidersem eğer, "BLOGUNDA ESRARENGİZ ÖLÜMLERE DUYDUĞU İLGİYİ AÇIKLADI, İNTİHAR EDEREK BU DUYGUYU SONUNDA TATTI!" biçiminde benimle hiç de alakası olmayan gazate manşetlerine çıkarmayın beni, vallahi mezarımda ters dönerim! Bu tarz ölümler elbette hiç hoş değil ve çok ama çok yanlış. Ben sadece gizemli-sırlı-üstü kapaklı-detaylarda gizli şeyleri sevdiğim için değişik ölümler de ilgimi çekiyor. Sanırım neyi kastettiğimi örneklerle açıklayarak, bu yazımla birlikte aklınızda beliriveren "Karanlık Mert" imajımı yine bu yazımla yıkmam en doğrusu.

Divan Edebiyatı sanatçılarından Nefi: IV. Murat'ın eniştesi Bayram Paşa'yı hicivlerine konu edince Paşa'nın emriyle öldürülüyor ve cesedi Sarayburnu'ndan denize atılıyor (1635).
Divan Edebiyatı sanatçılarından Nedim: Patrona Halil İsyanı sırasında sarayın bir damından ötekine atlarken düşüp öldüğü söyleniyor (1730).
Tanzimat Dönemi'nde eser verenlerden Sadullah Paşa: Viyana elçiliğindeyken hamam odasında hava gazı borusunu ağzına sokarak intihar ettiği söyleniyor (1891).

Bunlar tarihteki "tozlu" ve bir o kadar da trajik ölümlerden bazıları... Günümüze daha da yaklaşırsak, örneğin Marilyn Monroe'nun ölümü de soru işaretleriyle doludur ne yazık ki...
İyi uykular...

Not. Tabii uyuyabilirseniz: Nihahahahohuhihahahuhüüü!
Not 2: Daha esrarengiz bir etki bıraksın diye bu yazımı paylaşmak için geceyi bekledim.

1 yorum:

  1. mert'im "niyazi paşa"yı da araştırmanı tavsiye ederim. malum "ne şehit oldu ne gazi, ..k yoluna gitti Niyazi" tümcesinin baş kahramanıdır kendisi, dillere pelesenk olmuştur.
    sevgiler.

    YanıtlaSil