...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

14 Ağustos 2012 Salı

Çok çizim geldi!


Mert'in Gezegeni, "blogger"ın YGS ve LYS derdiyle boğuşacak bir yıla hazırlanıyor olmasına karşın yeni sezonda da çizgi roman bölümünü askıya almıyor, yeni öyküler ve yeni karakterler yaratarak takipçilerine yine aktif bir çizgi roman şöleni yaşatmayı amaçlıyor. Kısaca, blogun bundan önceki çizgi roman dizilerini mercek altına alalım. 

Yazar, çizer ve renklendiren olarak çalışmalarına imza atan Mert’in “Biraz kararmış bir pembe dizi” olarak tanımladığı çizgi roman dizisi Gizemli Tavşan alışılmış formatın dışında, başlangıç bölümünden final bölümüne kadar farklı birden çok tekniği bünyesinde barındıran bir dizi olarak Mert'in Gezegeni'nin ilk sezonuna damgasını vurmuştu. Blogu için ilk kez çizgi roman yapan Mert için bu ilk heyecandı. Kemik bir takipçi kitlesine ulaşan bu projenin ikinci sezonda da okurlarıyla buluşması planlanıyorken son anda gerçekleşen bir değişmeyle dizi ilk sezonunda sona erdi ve bu durum tartışmalara yol açtı. Mert, verdiği röportajda sadece üç gün blogda kalan sezon finalinin ardından hızlı bir şekilde bu çalışmayı kaldırdığını ve final bölümü yaptığını, bunun nedeninin de yeni başlayacak olan dizisi için istek alması olduğunu söyledi. Kaptan Briand, Lapaci ve Sipaci daha sadece iki bölümü yayımlanmasına rağmen kısa sürede çok sevildi ve tıklanma oranları Gizemli Tavşan'ı gölgede bırakacak istatistiklere ulaştı. Çok beğenilen bu dizi blogun yabancı takipçileri için İngilizce'ye de çevrildi. Kaptan Briand'ın maceraları, Mert'in Gezegeni var olduğu sürece devam edecek gibi görünüyor.

Şimdi Mert, aynı anda iki çizgi roman dizisini birden yürütmeyi planlayarak, yeni dizisi için kolları sıvadı. "Hiç aklımda yokken, tek bir gecede sayfalarca çizdim ve Hayatını Renklendirmeyi Unutan Adam böylelikle ortaya çıkıverdi," diyen çizer, şunları da söyledi: "Bu, televizyon dizisi izler gibi okuduğunuz Gizemli Tavşan'a ya da Zagor, Mister No ya da Tex okur gibi okuduğunuz Kaptan Briand, Lapaci ve Sipaci'ya hiç benzemiyor. Örneğin ben şimdiye dek hep çizgi roman çizdim, karikatür benim için birkaç özel çalışmayla sınırlı kaldı. Bu yeni projem içinse karikatür tadında oldu diyebilirim. Konuşma baloncukları ya da koşuşturmalı maceralar olmayacak. Bu yıl sınavlarla meşgul olacağım için dizi yüküne girmek istemiyordum, ama ben boş kalabilen biri değilim, yeni maceralar yaratmayı kendim istedim. Kendim kaşındım yani! Çok özel, çok farklı, çok özgün bir çalışma olması için uğraştım. Dikkatli okurun fark edeceği detaylar gizledim içine. Hafif eleştirel, hafif komik. Gizemli Tavşan gibi düzenli bir şekilde yayımlanmayacak, yaptıkça koymayı planlıyorum. Bu arada mürekkepli kalemlere kısa süreliğine elveda dedim. Bu çalışmada karakalem ve sulu boya tekniği yer alacak. Ve de unutmadan; silgi izleriyle dolu, orasında burasında parmak lekeleri olan, yarım kalmış izlenimi veren bir çalışma olacağını da söyleyeyim."


Kaptan Briand'ın akıbeti ne olacak peki? "Aklım fikrim onda aslında... Kafamdan o kadar çok maceranın senaryosunu yazdım, çizimlerini yaptım ki! Ama o çok daha fazla emek, zaman ve sırt ağrısı gerektiren bir çalışma olduğu için bu sene hiç bulaşmasam daha iyi olur diye düşünüyorum. Yine de benim işim belli olmaz, çünkü her an artık direnememe noktasına gelip bir fişek gibi masamın başına geçebilirim. Kaptan Briand'ıma kavuşmak için çok sabırsızlanıyorum, ama üniversite sınavının olduğu şu dönemde, zaten bloguma gereğinden fazla vakit ayırıyorken, bir de ona girişmesem daha iyi olacak galiba."

Mert'in Gezegeni'nin 4. yaş özel dosyası ile ilgili de çalışmaya başladığını söyleyen "blogger", bu sene birden fazla konsept olduğunu açıkladı. "Bir tanesinin adını vereyim: 'Çok çizim geldi!' diye bir başlık. İki tane daha var, ama çok fazla olurlar diye bir tanesini çıkarıp iki konsept yapmayı düşünüyorum. Şu günlerde blog işlerim açısından oldukça yoğunum yani. Her zamankinden çok, 'Aklınıza geldiğim her an blogum için çalışıyor olacağım' modundayım yani!" 20 Eylül'ü merakla bekliyoruz o zaman...

5 yorum:

  1. ayyy merakla bekliyor olacağım!
    şu cümlede ne güzelmiş "Bu, televizyon dizisi izler gibi okuduğunuz Gizemli Tavşan'a ya da Zagor, Mister No ya da Tex okur gibi okuduğunuz Kaptan Briand, Lapaci ve Sipaci'ya hiç benzemiyor."


    yaratıcılık işte..

    YanıtlaSil
  2. kaptanın çizimleri tek kelimeyle muhteşem!!
    harcanma sen ;)

    YanıtlaSil
  3. evet kaptan muckk
    ama yenisi de merak ettim

    YanıtlaSil
  4. hep yeni şeyler üretiyorsun, kafanın nasıl çalıştığını bilmek isterdim..
    blogda neler var yakında?

    YanıtlaSil
  5. Güzel yorumlarınızı her gün okuyorum. Bloguma fazla yorum yapılmıyor, ama yapılan yorumlarda da hep işi şeyler söyleniyor ve bu da beni mutlu etmeye yetiyor. :)
    Sevgili "Tebrik" adlı takipçim; kafamın nasıl çalıştığını emin olun bilmek istemezsiniz! :) Bu durumdan pek memnun değilim, çünkü her saniye kafamda yeni bir şeyler üretmeye yönelik çarklar dönüyor. En sakin olduğum anımda bile ya bloguma koyacağım çizgi romanlarımı, ya gezi yazılarımı ya da ev dosyalarımı falan düşünüyorum. Bana sorarsanız ben her gün paylaşım yapmak isterim, ama blog dünyasında böyle yapınca değeriniz düşüyor. Çoğu "blogger" kasıtlı olarak ayda bir paylaşım yapıyor; ama bence bu kadarı da biraz fazla abartılı. Benim de tarzım bu; sürekli güncelleme, sürekli yeni şeyler...
    Yakında çok güzel şeyler var!
    Yeni karikatür serim başlıyor öncelikle. Kaptan Briand için öyle güzel şeyler yazılıyor ki yorumlarda, belki ona da başlayabilirim aldığım kararı bozup. Çok fazla şiirim birikti, onları yayımlayacağım birer birer. MG'nin 4. yaş kutlamaları var 20 Eylül'de, büyük gün için çalışmaktayım, hepiniz davetlisiniz!
    Kışla ilgili yazılarım var ya da belli tarihler gelince yayımlanması gereken yazılar... Sırf bu yüzden de sonbaharı iple çekiyorum.
    Bu arada tatil yazım ve fotoğraflarım da bir kısım takipçim tarafından ilgiyle bekleniyor. Onları da Eylül'ün başlarında okuyacaksınız!
    Tekrar sevgilerimle!

    YanıtlaSil