...ve zamane genci yazmaya başlar.

30 Aralık 2012 Pazar

2012 Testi

İyi bir Mert'in Gezegeni takipçisi olduğunuza emin misiniz? Korkmayın, dört yanlış bir doğruyu götürmüyor.

1) Bu yıl blogum dört yaşına girdi. Günler önceden yapacağını duyurduğum, hatta başka bloglarda da yer bulan dördüncü yaş sürprizim neydi?
a. İstanbul'da benim modeli olduğum bir moda çekimi.
b. Kışın denize girerek açtığım MG pankartı
c. Yeni yaşa özel olarak çizdiğim çizgi roman ve şiirlerimi şarkı yapıp remixleriyle oluşturduğum albüm
d. Blogumun yaş günü olan 20 Eylül'de blogumdan canlı olarak sizlerle ilk kez buluşturduğum şarkılarım

2)"Über kirlilik" diye bir yazı yazmıştım. Orada hangi dizinin adı geçmişti?
a. Umutsuz Ev Kadınları
b. Yalan Dünya
c. Kuzey Güney
d. Muhteşem Yüzyıl

3)Blogumda dört mevsimdeki vaziyetini gezi yazılarımda paylaştığım yer neresi? 
a. Afyon
b. Trabzon
c. Muğla
d. Marmaris 

4)İlk cümleye "Vaaav!" diye başladığım yazım hangisiydi?
a. Demet & Hande
b. Yen Daima!
c. Ölmüşüm Ben
d. Hepsi 

5)Yazılarımı genellikle iki saat süren bir çalışmanın ardından yayınlarım. Özensizce yazdığım hangi yazımın bu sene çok fazla tıklanması beni şaşırtmıştı?
a. Dal-las soruları!
b. Kimi kime benzetiyorum?
c. Modern zamanın akıl çelen 7 düşmanı
d. Bir adaya düşsem yanıma almayacağım 3 şey

6)"Ben Gülşen'i sözünden tanırım" başlıklı yazımda hangi sanatçılardan bahsettim?
a. Funda Arar - Ajda Pekkan
b. Hande Yener - İzel
c. Yıldız Tilbe - Teoman
d. Murat Dalkılıç - Hadise

7)Bu yılın bitmesini, blogumda gelecek sezon yapacak olduğum ne için istiyorum?
a. Başlayacağım yeni çizgi roman dizim
b. Blogumda yayımlayacağım kısa filmim
c. Yazacağım yeni şiirler
d. Yayımlayacağım çılgınca fotoğraflar 

8)"Çorum'da ... baharı" başlıklı gezi yazımda, "..." yerine gelen kelima hangisi?
a. Bit pazarı
b. Leblebi
c. Kızılırmak
d. Ayçiçeği

9)Bu yıl özellikle yazdığım son yazılarda, en sevdiğim hangi sanatçının albümünü beklediğimden bahsetmiştim?
a. Hande Yener
b. Gülşen
c. Funda Arar
d. Far East Movement 

10)Bu yıl, blogumun yabancı takipçileri için hangi çizgi romanımı İngilizceye çevirerek yayımladım?
a. Kaptan Briand, Lapaci ve Sipaci
b. Gizemli Tavşan
c. Hayatını Renklendirmeyi Unutan Adam
d. Hepsi 

11)"Sahi, ne oldu?" serisinin ilk yazısına hangi cümleyle başladım?
a. Bir "izdivaç programları silsilesi" vardı, ne oldu ona?
b. Bir Janset vardı, ne oldu ona? 
c. Bir mankenlikten yemek programı sunuculuğuna, yazarlıktan tek single'lık şarkıcılığa geçiş modası vardı, ne oldu ona?
d. Bir "haftanın blogger"ı vardı Cengiz Semercioğlu'nun her salı köşesinde duyuracağı, ne oldu ona?

12)Hangi şiirimde, diğer şiirlerimden aldığım dizeleri birleştirerek onları hatırlattım?
a. Ruhumu Sana Soymuştum
b. Belgisiz Zamanlar
c. 14 Şubat Şarkısı
d. Saklanış 

13)2012'de yayımladığım en son şiirim hangisi?
a. Kork Sarışından
b. Koyun
c. Yüzünden
d. Kalp Ölümü

14)Bu yıl röportaj yaptığım hangi yönetmenin "Saç" filmindeki Nazan Kesal "Kayıp Şehir"le karşımıza çıkmakta?
a. Nuri Bilge Ceylan
b. Tayfun Pirselimoğlu 
c. Fatih Akın
d. Ömer Faruk Sorak

15)Nerede geçirdiğim 24 saati sizlerle paylaştım?
a. Selimiye
b. Turgut
c. Gökçeada
d. Bozcaada

16) "Bir sahte aşk dramının daha sonunda perdeleri yakın / Hiç alkış almadı, beklenti farklıydı, seyirciler ne şaşkın." dizelerimin ait olduğu ve aynı zamanda ilk kez birisine  dinlettiğim şarkı sözüm hangisi?
a. Seni De Adam Sandım
b. Ruhumu Sana Soymuştum
c. Narsist
d. Anlayacaksın

17)2012'de yayımladığım en son tiyatro eleştirisi hangi oyuna ait?
a. Cam
b. Hamlet
c. Ben Feuerbach
d. Bertolt Brecht

18)Bu yıl maceralarını yayımlamaya başladığım ve diğer çizgi romanlarımdan farklı bir tarzda yaptığım yeni karakterimin adı ne?
a. Hayatını Çizmeyi Unutan Adam
b. Hayatı Silik Soluk Olan Adam
c. Hayatını Renklendirmeyi Unutan Adam
d. Çişini Yapmayı Unutan Adam 

19)Hayranı olduğum ve filmlerini defalarca izlediğim, bununla ilgili bir yazı kaleme alacağım sözünü verdiğim kişi kim?
a. Marilyn Monroe
b.Bette Davis
c. Lana Turner
d. Ingred Bergman

20)Bu yıl da en çok tıklanan "ev-dekorasyon" dosyam hangisi oldu?
a. Samimi bir müzEv
b. Marmaris'in ortasında, eklektik tarzda bir villa!
c. Fransız country tarzı bir mutfak
d. Modern evler

21)Sizce ben bu yazıyı kaç saatte hazırlamış olabilirim?
a. Yarım saat
b. Bir saat
c. İki saat
d. Üç saat

Cevap Anahtarı
1.C/2.B/3.D/4.A/5.B/6.D/7.A/8.D/9.B/10.A/11.B/12.C/13.A/14.B/15.A/16.A/17.C/18.C/19.A/20.A/21.D

5 yorum:

  1. ben çoğunu doğru yaptım!

    YanıtlaSil
  2. biraz önce baktığımda yorum bırakamıyordum sorulara??
    baktım hepsi doğru olmasa da yarısını biliyorum ee birazda atıp tuttursam fena sayılmam hani :))
    Çikolatayı haketmiş sayılamaz mıyım :D :d

    YanıtlaSil