...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

14 Aralık 2012 Cuma

Senin blogun hangisi?

Bunca yıldır blog yazıyorum, yapıyorum, uğraşıyorum, paylaşıyorum ya da her ne deniyorsa işte. Şöyle bir genel değerlendirme yapmaya hakkım var sanırım, değil mi? İşte gördüğüm kadarıyla blog dünyasındaki gruplar... Hemen kızmayın, sadece eğlenmek ve eğlendirmek için... Bu yazıda sadece dördü... Sevilirse devamı gelir... Buyurun tavşan deliğine!

Blog türü: Giden sevgilinin ardından açılmış sayfa.
Blog arka planı: Siyah duvara, koyu kırmızı veya zifiri yeşil renkte yazılmış yazılar.
Blogger tipi: Kimi zaman ekran başında ağlayarak tek mısralık şiirler paylaşan, kimi zaman öfkeli anına denk gelip küfürler savuşturan gizli kimlik. Ve ne olursa olsun yazdığı şeyi hiç düşünmeden "yayınla" tuşuna basar.
Paylaşım süresi: Her gün de yazabilir, üç ay da uğramayabilir. Bazen blogu olduğunu unutup yeni bir blog açar.
Blogu en iyi tanıtan kelime: Gotik.
Detaylar: Yüreğini söküp çıkaran ve sevdiceğine uzatan erkek/kız resmi, koyu renkli kalpler, kanlı güller.
Yorumcu tipi: Takip ettiği bloggerın her yazdığına destek veren, kendi sevgilisinin intikamını da alan kişi.
Dikkat: Üstüne gitmeyin, her an sizin yüzünüzden intihar edebilir!

Blog türü: Şehrin nabzını tutan daktilo.
Blog arka planı: Uçuk pembe, açık sarı veya fıstık yeşili duvara, siyah renkte yazılmış yazılar.
Blogger tipi: Sizin şehrinizde yaşayan gizli kimlik. Her türlü festivale, konsere, açılışa gider ama onun gerçekten orada olup olmadığını hiçbirimiz bilmeyiz. Ne de olsa onu hiçbirimiz tanımıyoruz. Gerçek adının ne olduğundan bihaberizdir. Anlattığı şeyleri yaşayıp yaşamadığı koca bir muammadır. Onun blogunda eğlenceli yazı dilinin hatrına takılırız. O bir hayalettir. Sokakta görmüyoruz, yanımızdan geçtiğini, belki de alt katımızda oturduğunu bilmiyoruz.
Paylaşım süresi: Yazdığı etkinliklerle doğru orantılı. Bazen özletmek için uzun süre ortalıklarda görünmez.
Blogu en iyi tanıtan kelime: Renkli.
Detaylar: Şehirli modern kadın resimleri, zamanla artan makyaj tutkusuna bağlı olarak ruj, pudra gibi malzemeler. Daha ciddilerinde şehirden kareler.
Yorumcu tipi: Meraklı, olup bitenden haberdar olma heveslisi. Arada kendi derdini de araya sıkıştırıverir.
Dikkat: Ona açık kimlikle yaptığınız her yorumda, nefesinin daha yakınınızda olduğunu bilin.

Blog türü: Kendini anlatan yazarkasa.
Blog arka planı: Beyaz zemine, siyah yazılar. Genellikle Times New Roman veya daha köşeli stiller. İri puntolarla.
Blogger tipi: "Bana, bana, bana, hep banacı", tercihe göre açık veya gizli kimlik. Kendi bloguna yorum yapılması için size adeta yalvarır, ama o sizin blogunuza hep üstten bakar. Sizi deli gibi takip etse de çaktırmaz. Bunu bir zayıflık olarak görür. Yaşadıklarını bloguna yazmaz, bloguna yazmak için yaşar.
Paylaşım süresi: Narsistliğinin kabardığı her an.
Blogu en iyi tanıtan kelime: Egoist.
Detaylar: Yeni boyattığı saçının resimleri, köpeğinin resimleri, kedisinin resimleri, terliğinin resimleri, yürüdüğü sokaktaki kaldırım taşlarının resimleri, okuduğu derginin resimleri, yatak örtüsünün resimleri, aldığı yeni çantanın resimleri, bazen coşunca kız arkadaşlarının resimleri (arkadaş isyan edip o resmi kaldırtıncaya kadar). 
Yorumcu tipi: O bloggera adeta "tapan" kişi. Aksi takdirde yorumlarının barınması mümkün değil. Anında imha edilir.
Dikkat: Sakın ondan daha iyi olduğunuz bir konuda onunla tartışmaya girmeyin. Eğer gizli kimlikse, tüm çizgisinden kayıp sizi rezil edebilir. Gününüzü mahvettiğinizle kalırsınız.

Blog türü: Yemek tarifi verme konusunda Sahrap Soysal'la yarışan, gündüz kuşağındaki her programı takip eden, arada izdivaçlarda iki alkış iki yorum yapıp gelen bloggerın sayfası.
Blog arka planı: Turuncu veya kırmızı duvara, neon renklerle yazılmış.
Blogger tipi: Becerikli, hamarat, hem yorumlarınıza cevap verirken hem de yemek pişirebilir. Elinin altında her zaman elişi, nakış gibi zahmet isteyen işler bulunur. İleri seviyeler hem yazı yazıp hem nakışını da işleyebilir, gelen komşusunu da çok güzel ağırlar.
Paylaşım süresi: On günde bir. Ya da market alışverişine çıktığı her gün mü demeli?
Blogu en iyi tanıtan kelime: Fıkır fıkır.
Detaylar: Kabak tatlısı, etli dolma, tavuk göğsü resimleri. "Görümcemin bloguna tık tık!" linkleri.
Yorumcu tipi: Yapamadığı yemeğin neresinde yanlışlık yaptığını yazar, cevap için günde üç öğün bakar. Menü sorularını peş peşe sıralar.
Dikkat: Kırılgandır, onu kırmayın.

Not düşümü: Her zamanki gibi ekleyeyim: Bu yazı, yüzünüzde bir tebessüm oluşturmak için yazdığım bir eğlence yazısıdır, tabii gerçeklerden yola çıkarak yazılmıştır. Ayrıca tanıttığım bloglar blog tiplerinden sadece dördüdür. Daha nice blog vardır. Ve her blog böyle olacak diye bir kural yoktur. Amaç tamamen sizleri gülümsetmektir. Sevgilerimle, umarım kimse bana kızmaz!

3 yorum:

  1. sınıflandırmayı nasıl yaptın? gerçekten beğendim.

    YanıtlaSil
  2. Aklıma gelen ilk dördünü, hayal gücümü ve gerçekleri birleştirerek esprili bir dille yazmak istedim. Başarabildiysem ne mutlu bana. :)

    YanıtlaSil
  3. kraliçeye yorumları merakle bekliyorumm

    YanıtlaSil