...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

31 Aralık 2010 Cuma

Yeni yıl yeni bir başlangıçtır

Yeni yıl için aldığım karar: Artık olanları unutacağım. Düşünmeyeceğim. Konuşmayacağım. Yok sayacağım.*

Alice Kuipers, Yaptığı En Kötü Şey

Yeni yıl için aldığım karar: Aldığım kararları uygulamak.**

Ben, Mert'in Gezegeni


Bir yıl daha işte böyle su gibi akıp geçti... Daha doğrusu saatler bu gece 00.00'ı gösterdiğinde 2010'u geride bırakmış olacağız. Bu yazımda, "Seneye görüşürüz!" esprisi yapacağımı sanmayın sakın. Bu yüzden bu tip esprilere cesareti olmayanlar da okumaya devam edebilir.
Yeni bir yıla girmeden önce genellikle, "bu yıl falanca huyumu bırakacağım, filanca planlarımı yürürlüğe koyacağım, hayatımı şu amaçlar doğrultusunda geliştireceğim, bu isteklerimi yerine getireceğim" gibilerinden cümleler kurarız, o yıla girer girmez de düşüncelerimizin havada kaldığını fark ederiz. Yeni yılın ilk günü planlarımızı uygulamaya başlamazsak bir daha toparlanamayacağımızı düşünürüz, kendimizi iyice salarız. Bu da koca bir yılın çöpe gitmesi demektir. Yeni kararlar almak için bir başlangıçtır yeni yıl. Bir fırsattır. Tıpkı sıcak suyla yaptığımız bir banyoyu yorgunluğumuzu gidermek için bir fırsat olarak görmemiz gibi... İşte yeni yılı da yeni başlangıçlar yapmak için bir fırsat olarak görürüz. Belki sıcak bir banyodan sonra da hayatımızı değiştirecek kararlar alırız; ama banyo örneğinden farklı olarak yeni yıl daha önemli, daha üstün bir başlangıç şeklidir. Yani böyle düşünür insan zihniyeti. Aslında ilk gün planımızı uygulayamasak bile bu, koca bir yılı boşa harcamamız gerektiği anlamına gelmez, aksine daha hırslı hareket etmemiz gerektiğinin işaretidir.
Bu yazıyı bu yıl kendisine hedefler, amaçlar belirleyen okurlarım ve belki kendim için de yazıyorum. Eğer önünüze engeller çıkarsa, pes etmeyin. Bakınız Edward W. Said, "Başlangıç yalnızca bir eylem türü değil, aynı zamanda bir ruh hali, bir çalışma şekli, bir tavır, bir bilinçtir." diyor. Kafanıza koyduğunuz güzellikleri yapmaktan vazgeçmeyin. Mutlu olun, mutlu edin!

2011'i istediğiniz gibi geçirmeniz dileğimle...
Mutlu yıllar, Mert...

* Bu sözü paylaşmak için tam dört aydır bekliyorum.
** Bu sözü paylaşmak için o kadar da beklemedim.

1 yorum:

  1. hasret demir1 Ocak 2011 17:20

    öncelikle senin yeni yılınında mutlu,sağlıklı ve huzurlu geçmesini diliyorum.yazdıkların gerçekten beni çok mutlu etti çünkü bende aynen senin gibi düşünüyorum .Yeni yıl insanlar için bir dönüm noktası olabilir,aldığı kararları uygulamak için bir fırsat ortaya çıkarır fakat şunuda bilmek gerekir ki insan aldığı kararları sadece yeniyılda değil herzaman uygulamalı eğer insan mutlu olmak istiyorsa yaşamış olduğu tüm umutsuz,mutsuz anları geride bırakmalı ve hayatına tertemiz beyaz bir sayfa açıp yeniden başlamalıdır .Canını açıtanları farketip onlardan uzak durmalı ve ne olursa olsun hayatına devam etmelidir
    sevgili arkadaşım mert yeni yılda seninde yaşamış olduğun sıkıntıları geride bırakıp sağlıklı mutlu ve huzur dolu bir yaşam sürdürmen dileğiyle hoşçakalllll...

    YanıtlaSil