...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

16 Ocak 2012 Pazartesi

Köşe yazarları & Bloggerlar





-Köşe yazarları okuruna, seçtiği sözcüklerle seslenmeyi tercih ederken veya yazacağı alanın sınırlılığından dolayı tercih etmek zorunda kalırken, bloggerlar paylaştıkları çok sayıda fotoğrafla da kendilerini iyice tanıtmak ister.
-Köşe yazarları illa da karşımıza çıkacaklarsa takım elbiseli resimleriyle çıkarlar. Bloggerları pijamalıyken de görebilirsiniz.
-Köşe yazarları resmi takılır. Bloggerlar sınır tanımaz.
-Köşe yazarları en güzel konumlarındadır. Bloggerlar bir gün gelince köşe yazarları olacaklarının hayallarini kurar.
-Köşe yazarlarının tanınma ya da daha çok okunma derdi yoktur. Bloggerlarınsa günlük hayatta kurdukları iki cümlelerinden biri kendi reklamlarıdır.
-Köşe yazarları "yayımlar", bloggerlar "paylaşır".
-Köşe yazarlarının düzenli olarak her gün ya da periyodik aralıklarla yazı yetiştirme sıkıntıları vardır. Bloggerlar öyle değildirler, ne zaman eserse kafalarına, o zaman yazı yazarlar. Ama genellikle köşe yazarlarından daha üretkendirler.
-Köşe yazarları ifadelerini kalemlerinin gücüne bırakırken, bloggerlar ":), :(, :S, :/, ;)" gibi yeni nesil ifadelere sıkça yer verirler.
-Köşe yazarları kendi fotoğraflarının üstünde oynadıklarını belli etmezler, ama bloggerlar "photoshop" yaptıklarını sonuna kadar herkese duyururlar.
-Köşe yazarları yaptıkları işten para kazanır. Bloggerlar garibandır.
-Köşe yazarlığı bir meslektir. Bloggerlıksa bir tercihtir, hobidir. Herkesin harcı da değildir.
-Bir blogun ne kadar takip edildiğini aşağı yukarı bilirsiniz, köşe yazılarının okunma oranıysa sırdır.
-Köşe yazarları öyle her istediklerini yazamazlar. Bloggerlarıysa kimseler tutamaz!
-Köşe yazarlarının arasında çocuk ya da genç sınıfına dahil edebileceğiniz kimseler yoktur, orada kalem oynatanlar belli bir yaşın üstündeki insanlardır. Bloggerlıktaysa gördüğünüz gibi böyle bir sınırlama yoktur.
-Köşe yazarları medyaya yön verir, bloggerlar kendi çaplarında eğlenir.
-Bloggerlar bir gün gelip de kendilerini "tınlamayan" köşe yazarlarına savaş açma planları yaparlar. Köşe yazarlarının böyle bir düşünceleri yoktur.
-Köşe yazarları artisttir, okurlarının mesajlarına çoğu zaman cevap vermezler. Bloggerlar iletişimi sever, görür görmez cevap verirler. Belki de bunu sıkıldıkları zaman "chat" amaçlı yaparlar, kim bilir...
-Köşe yazarları eski bir yazılarıyla ilgili hatırlatma yapacaklarında, "Bakınız: Şu tarihli yazım ve başlığı" diye belirtir. Bloggerlarsa linkini verir, olur biter.
-Köşe yazarları medyanın "ünlü" diye seslendiği isimlerin soyadlarını kullanma gereği duymazlar, hatta bazen okurlarını ve düşmanlarını iyice çatlatmak için, "Kankim X (X=Çok ünlü bir pop star) dün gece bizde kaldı!" der. Bloggerlar da böyle hitap edebilir belki, ama amaçları farklıdır.

Not: Bu yazımı kimseyi iğneleme amacı gütmeden, sadece eğlenmek ve eğlendirmek amacıyla hazırladım. Köşe yazarlarının ve blogger diye isimlendirilen blog yazarlarının bana göre belirgin/genel özelliklerini bu yazımda toparlamak istedim. Kendi adıma söylemek gerekirse ben o bildiğiniz "blogger"lardan biraz farklıyım. Yukarıda bloggerlarla ilgili yazdıklarımdan kaç tanesi benimle örtüşüyor derseniz, bence bir iki tanesi. Ama son söz sizin tabii ki. ":)"

4 yorum:

  1. güzel bir karşıkaştırma olmuş. ellerine sağlık. sen sahiden de çok özel bir blogcusun.

    YanıtlaSil
  2. Hahahaha çok güldüm buna! Süper :D bu arada yakında neler göreceğiz?

    YanıtlaSil
  3. Yakında, üstünde uzun süredir çalıştığım bir gezi yazım var, onu göreceğiz. En son, "Marmaris'in ortasında, eklektik tarzda bir villa!" başlıklı ev-dekorasyon dosyamı paylaştığım için şimdi sıraya gezi yazımı koydum. Bu büyük dosyalarımın yanı sıra yazılarımı, şiirlerimi sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Çizgi romanlarım var. Yakında başka sürprizler de olabilir. İlginize teşekkürler. :)

    YanıtlaSil