...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

8 Mart 2012 Perşembe

Yen Daima!



Aynur Aydın. Yeni bir ses. Yeni bir enerji. "12 Çeşit La La / 12 Ways To La La" albümü çıkalı oldu, ama ben merak ettiğim bir sanatçı ve önceliğim olmadığı için, tüm şarkılarını dinlemeye henüz fırsat buldum. Albümünde 13 İngilizce şarkı ve Türkçe versiyonları bulunuyor. İngilizce şarkılar çok daha başarılı, çünkü Türkçe şarkılar İngilizce şarkıların Türkçe'ye sonradan uyarlaması olduğundan, biraz iğreti durmuş. Melodiler ve çalgılar İngilizce sözlerle harika bir uyum içinde. Türkçe sözlerdeyse söylemek istediğini söylemiş şarkıcı, ama uzun ve başarılı sözler yerine kısa, konuşma dilinden sözcüklere yer vermiş. Kulağa hoş gelen kafiyeler var, ama başarılı bir hece ölçüsü olduğunu söyleyemeyeceğim. Sonuç olarak Türkçe sözler biraz kalitesiz gibi geldi bana. Ama albüme egemen olan atmosfer, ilgiye değer. Aynur Aydın daha ilk albümünde tarzını oluşturmayı başarmış. Çizgisinde ilerlemeye başlamış. Hadise'nin "Aşk Kaç Beden Giyer" albümündeki ses tonuna ve yakında yeni albümü hakkında yorum yapacağım Far East Movement grubunun birkaç ritmine benzeyen sesler kulağıma gelse de, yabancı yapımcılarla çalıştığından ve albümünü yurt dışında yaptığından mıdır bilmem, kaliteli ezgiler var albümde. Karanlık ve gizemli diyebileceğim şarkıları, genel hatlarıyla iyi. "Anlamadığım Şey Çok", albümdeki favori slow parçam. "Bencil", "Siyah Fırtına" ve ilk olarak İngilizce şarkısı "DNA"ya çekilen klibini bizim "Yenildim Daima" olarak izlediğimiz şarkı, ilk etapta beni etkileyenler. Münih'te dünyaya gelen Aydın, bir "dünya starı" olarak çıkışını yaptı, o yolda olacağı duyuruldu. Yolu açık olsun, başarılar dilerim. İlk albümüyle benim dikkatimi çekti. Bundan sonra da takipçisi olacağım.

Not düşümü: Albümün içinde elektronik diyebileceğim ritimler de var. Ve ben iyi yapılmış elektronik müziği gerçekten severim. :)

2 yorum:

  1. elektronik olma yorumunda çok haklısın başka favori parçaların neler?

    YanıtlaSil
  2. Aslına bakarsanız son bir haftadır albümdeki şarkıların tamamına kelimenin tam anlamıyla "takmış" durumdayım. Çıkış şarkısının "Yenildim Daima" olmasının albümün Türkçe bölümü için kesinlikle yanlış bir karar olduğu görüşündeyim, çünkü az sözleriyle çoğu kişinin ilgisini çekmiyor. Sadece melodi olarak albümü yansıtan bir şarkı, ancak insanlar istedikleri söz doyumuna (ve ben de) ulaşamadıkları için ön yargılı davranıyorlar. Ama albümü mutlaka edinmek gerektiğini şiddetle tavsiye ediyorum. Artık şarkılar arasında ayrım yapamıyorum, çünkü her şarkıyı şu son bir hafta içinde en az yüz kere dinlemişimdir. Hepsi muhteşem! Ben albümü çoktan eskittim ve Aynur Aydın'ın ikinci albümünü sabırsızlıkla bekliyorum. Çıkması için en az iki yıl daha geçmesi gerektiğini üzüntüyle hissederek...

    YanıtlaSil