...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

12 Haziran 2012 Salı

Kelebekler sahiplerine uçtu, ama nasıl?

39. Altın Kelebek Ödülleri, dün akşam, gazetelerin yazdığı gibi sunuş açısından bence çok da "görkemli" olmayan bir törenle sahiplerini buldu. Geceyi sunacak olan "Yalan Dünya" oyuncuları Sarp Apak, Öner Erkan ve İrem Sak'ın televizyonda dönen videoları gayet eğlenceli, merak uyandırıcı ve gecenin sürprizlerle dolu olduğunu işaret eder tarzdaydı. Ancak tören başladığında neredeyse herkes hayal kırıklığı içinde izledi, sunucular epey eleştiri aldı. Geceye dair izlerken aldığım kısa kısa notları sizlerle paylaşıyorum...

İrem Sak, Sarp Apak ve Öner Erkan "Yalan Dünya"yla sivrilen genç yeteneklerden -gerçi Öner Erkan için bu tanım biraz haksızlık oldu ama-... Üçlü dizide harika bir iş çıkarıyorlar; ama sahnede, sunuculuk yaparken rol kişiliklerini mi yansıtacakları yoksa kendileri mi olacakları konusunda iki arada sıkışıp kalmış, karar verememiş gibiydiler. Bu yüzden ortaya çıkan sunum pek de başarılı olmadı. Kime ne ödül verildiği bazı sanatçılarda (özellikle de Ajda Pekkan'da) tam anlaşılmadı, konuşmalar havada kaldı, bazen lafı üçü arasından kim toparlayacak diye boğucu bir sessizlik oldu. Yani sahneye pek hakim olamadılar, bir sonraki aşamanın ne olacağını bilmiyormuş gibiydiler. Zaten ilk reklam arasında Sarp Apak seyircilere, "Beceremedik değil mi?" tarzında bir şey söylemiş sanırım, bu da kamera arkası bilgisi. Öner Erkan'ın da sosyal medyadan gelen eleştiriler yüzünden ilerleyen dakikalarda kendini daha geriye attığı, pasifleştiği söyleniyor. İrem Sak'sa... gökten kelebekle indi ama devamını getiremedi!

Ajda Pekkan bana çok hareketsiz, enerjisiz geldi nedense... Şovu da pek aman aman, alışılmışın dışında değildi. Daha çok olduğu yerde sabit kalarak dans etti. Ama ödülünü sonuna kadar hak ediyordu elbette ve bana bir klasik kanepenin yüzünden kesilerek yapılmış gibi gelen kıyafetiyle değişik bir şıklık içindeydi.

Meryem Uzerli sahneye iki kez çıktı: Bir "Muhteşem Yüzyıl"ın dizi olarak kazandığı ödül için oyuncularla birlikte, bir de "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü almak için tek başına. Her zamanki gibi çok tatlı, çok içten, çok sempatik konuştu ve o çok güzel kahkahasını atıp indi sahneden -ağzını kocaman açıp beyaz dişlerini göstererek! Onun aksanını da, ruhunu da, temiz kalbini de çok beğeniyor; yaptığı yardımsever işlerin herkese örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Bu arada elbisesi de çok şıktı, gece boyunca kıyafetinin içinde ışıl ışıl parladı.

Kıvanç Tatlıtuğ "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü sonuna kadar hak ediyordu... "Kuzey Güney"de kendini baştan yarattı çünkü.

Gülse Birsel senaryo ödülünü almaya çıktığında çok güzel konuştu ve çok da şıktı, çok güzeldi...
  
Not: Neden kimse "Umutsuz Ev Kadınları"nın Yasemin'i Songül Öden'e de en iyi kadın oyuncu ya da komedi oyuncusu tarzında bir ödül vermek istemiyor? Onun kadar sahici ve doğal oynayan bir başkası daha var mı acaba? Meryem Uzerli ve Gupse Özay ödüllerini sonuna kadar hak ettiler, sözüm onlara değil benim... İkisini de çok seviyor, beğeniyorum zaten... Ne yapalım sevgili Öden, çok değerli olmayacak ama, "Mert'in Gezegeni" size Yasemin karakteriyle çıkardığınız harika işten ötürü "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü çoktan verdi bile, idare edeceksiniz artık...

4 yorum:

  1. yazıların çok güzel ve cidden sitenle çok ilgileniyosun çizgi romanları falanda okudum harikalar

    sitenin çok şık ve kaliteli bi tarzı var bunu koruyosun ve herkesten farklı bir iş yapıyorsun


    beğeniyle takipteyiz

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel bir yorum bu! Teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel yazıyosun mert. yeni köşelerin de pek güzel

    YanıtlaSil
  4. Yazın güzel iyi incelemişsin fakat bir noktayı kaçırdığını düşünmekteyim ödül töreni evet sıkıcıydı ama ödül töreninde sunuculuk yapması istenen insanların mesleği sunuculuk değil, bu konuda Sarp Apak ve İrem Sak'ın elinden bir şey gelmeyeceğini düşünüyorum. Ödül töreni yeterince güzel hazırlanmamış ve özenilmemiş özenilmediğinin göstergesi de sunucu bulunamayıp bu işin oyunculara yüklenmesidir.

    YanıtlaSil