...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

19 Ekim 2012 Cuma

Sıla'nın "Vaveyla" notları...

Sıla'nın yeni albümü "Vaveyla"nın çıktığından bir önceki yazımda bahsetmiştim. Bu haftam o albümü dinlemekle geçti. Şimdi aldığım bazı notlarını huzurlarınızda sergiliyorum...

Çocuk: Savaş filmlerini anımsatan melodisi ve Sıla'nın Amazonları çağrıştıran tınısıyla/yakarışlarıyla/ezgileriyle hoş-egzotik bir şarkı olmuş. Şarkıyı dinlerken kendinizi yer yer töre dizisinde hissetmeniz de mümkün.

Açık Deniz: Bu şarkının özellikle "(K)Açık Deniz" versiyonu benim çok hoşuma gitti. Güzel bir remix olmuş gerçekten. Albümün hiti olmaya aday "Açık Deniz"i, sanıyorum ki yakın zamanlarda radyolarda duymaya başlayacağız (Bir şarkının çok tutması ve her yerde çalması için illa klibinin çekilmesi mi gerekmektedir?). 

Panik Atak: Akustik/slow ağırlıklı bu albümün en, belki de tek hareketli şarkısı. Her Sıla albümündeki bir şarkıda olduğu gibi ("Gol", "Pardon") sevgiliye mesajlar gönderen eğlenceli, ama bana sorarsanız üstünde çok düşünülmemiş bir şarkı (Yine de karşılıklı konuşma havası içinde geçen sözleri sevimli ve iğneleyici). "Ne Desem İnanırsın"ın "Joker" versiyonundaki "Bap bara raa bap bara raa!" ezgileri bu şarkıda sadece "Baraa baraaa" olarak kendini daha yalın bir biçimde gösteriyor. Bu durumu Sıla da sevmiş belli ki ve bu albümünde de uyarlamış. Sonuç olarak "Panik Atak", tipik, hareketli bir Sıla şarkısı. Albüm listesinde şarkı adlarına şöyle bir baktığımda "Panik Atak"ın böyle bir içeriğe sahip olduğunu anlamıştım. Albümün diğer bir hiti. (Not düşümü: Hande Yener'in "Havaalanı"nda attığı "Hahahahahahahaha!" kahkahaları Sıla'nın "Panik Atak"ında da "Hahahaayyyyy!" halinde karşımıza çıkıyor. Hangisi daha iyi derseniz, benim oyum Sıla'dan yana. Üzgünüm Hande.)

Hâlâ: Şarkının, yarım kalmış hissi veren giriş kısmı ilgi çekici ve merak uyandırıcı (Vay be! Nasıl bir yorum yaptım!). Klibi çekilirse dillere düşebilir (Ne yapalım, düzen böyle).

Esaret: "(C)Esaret"le birlikte işi alıp götürebilir. "Yıllar taraf tutar mı? / Bu hayat beni yutar mı?" sözleri sloganlaşabilir.

Leylâ: Orta sularda seyreden, güzel bir şarkı.

Aslan Gibi: Sıla bir önceki albümü "Joker"de daha önce Murat Dalkılıç'a verdiği "Pardon"u yorumlamıştı. Bu albümde de daha önce Linet'e verdiği "Aslan Gibi"yi kendi sesinden bizlerle buluşturmuş.

"Açık Deniz" albümdeki favorim, daha "Joker" tazeyken hiç hesapta olmayan bu albümün çıkması Sıla sevgimi ikiye katladı. Şiirsel bir derinliği olan şarkıları seviyorum. Şimdi Gülşen albümü için geri sayımım başladı...

1 yorum: