...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

24 Ekim 2012 Çarşamba

Superman emekliye ayrılıyor!

Çizgi romanlara olan merakımı biliyorsunuz.
İtalyan çizgi romanlarında Zagor, Amerikan çizgi romanlarında ise Spider Man benim için baş tacıdır.
Superman de ABD'li ünlü çizgi roman şirketi olan DC Comics tarafından 1938 yılından beri yayımlanan bir çizgi roman (Giderek magazinleşen Amerikan çizgi roman karakterlerini tanımayanınız kalmamıştır herhalde). Superman de en genel ifadeyle söyleyecek olursak uçuyor işte!
Uçuyor ama, bir yandan da her insan gibi çalışmak zorunda.

"DAILY PLANET" TOPU CLARK'SIZ DÖNEMEZ!

Superman bugün yayınlanan "Justice League 12" adlı son macerasında, ünlü "Daily Planet" gazetesindeki muhabirlik görevinden ayrılmış (Evet, hafızalara o tepesinde dönen devasa topla kazınan gazete binasından bahsediyorum). Çünkü gazetenin genel yayın yönetmeni daha fazla Superman haberi yapması için onu baskılamış, gazeteyi satın alan medya imparatorunun gazetecilikle ilgili alaycı yorumları da Clark Kent'in tepesini attırınca bardak taşmış filan. İşin komiği, bizim kemik gözlüklü Clark'ımız muhabirliği bıraktıktan sonra bir blog açmış!
Çizgi roman şirketleri, okurun ilgisini canlı tutmak ve heyecanı sürekli dinamikleştirmek için zaman zaman böyle numaralara başvurabiliyor. 
Mesela bir diğer ABD'li çizgi roman şirketi olan Marvel Comics'in ünlü serisi Fantastik Dörtlü'deki Alev Adam, çizgi romanın yanılmıyorsam geçen yıl yayımlanan bölümünde ölmüştü (Sonra geri mi döndü ne). Yapımcıların zaman zaman yaptıkları hilelerdir bunlar.
Dolayısıyla Alev Adam'ın Fantastik Dörtlü'de olmaması nasıl düşünülemiyorsa, Clark'ın da "Daily Planet"ten ayrılması düşünülemez. Ne "Daily Planet" Clark'sız ne de Clark "Daily Planet"siz yapabilir. Clark'ın modern zamana uyum sağlayarak kendine bir blog açması iyi hoş ama gazete ofisindeki işinden ayrılmasını bu sabah gazetelerde üzüntüyle okudum. Eğer "Daily Planet"in tepesindeki top Clark olmadan dönerse, çizgi romana nitelikli konu çıkmayacağı düşüncesindeyim.
Yapımcılar da okuru üzüntüye veren bu durumun farkına varıp, Clark'ı gazeteye geri döndüreceklerdir umarım.

1 yorum: