...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

8 Mart 2013 Cuma

Ondan, bundan, şundan!

O: En iyi uyarlama dizi adaylarını göstermiyorum bile. Açık ara farkla birincimiz “Umutsuz Ev Kadınları”. Bizi ekran başında duygu yoğunluğuna boğan samimi ve sıcak bir oyunculuk şöleni ile şık kamera çekimleri eşliğinde iyice devleşiyor senaryo. Son beş -hatta on bile olabilir- yılın en iyi yerli dizisi. Ne yazık ki iyi başladığı ilk sezonuyla tezat yaratacak biçimde kendi kanalından kötü bir muamele gördü. Önce günü değiştirildi, sonra da hem günü hem saati. Günün "ikinci/alternatif/uyanık kalırsam" dizisi oldu. Seslendiği en büyük kitle kadınlar ve gençlerdi, ancak yayın saati buna izin vermiyordu (23.00'da başlıyordu. Kaçta bittiğini -daha doğrusu reklam etkisiyle bir türlü bitemediğini- sizin engin hayal gücünüze bırakıyorum.). Bir süre böyle devam ettikten sonra belli ki dizinin yapımcıları ile kanal anlaşamadı ve "Umutsuz Ev Kadınları" umutlu bir biçimde Kanal D'den Fox'a geçti. Böyle müthiş bir işin sudan sebeplerle sonlanmaması adına gayet iyi oldu ancak geçtiği kanal beni başta şüpheye düşürdü. Fox çok sevimli ve iyi bir kanal olsa da ben bu değişikliğin Star'a doğru olacağını düşünüyordum. Çünkü Star bu sene çok devleşti ve tüm kaliteli yapımlar için Star'ı gösterir olduk. Fox'un gözden düşme sebebi ise hiç şüphesiz iki dizisi: "Yer Gök Aşk" ve "Lale Devri". Bambaşka karakterler ve konularla değişen, adeta başkalaşan iki dizi. Dizinin ana oyuncularından şimdilerde eser yok. Böyle dizilerle aynı ekranda görünmek "Umutsuz Ev Kadınları" gibi harika bir dizinin imajını zedeler mi bilmem, ama her ne olursa olsun dizinin devam etmesi benim gibi koyu hayranları için sevindirici. Zaten niye bitecekti ki? Uyduruk diziler bile üçüncü sezonlarını sürdürürken "Umutsuz Ev Kadınları" tam da şaha kalktığı bir dönemde sonlanamazdı. Senaryoya mantıklı ve doğal bir biçimde yeni olaylar, sürprizler, heyecanlar eklenirken; birbirinden yetenekli oyuncularımızı izlemeye de doyamıyoruz açıkçası. Fox'un "Umutsuz Ev Kadınları" tanıtım filmini de çok sevdim. Yasemin, yine harikasın. Songül Öden yani. Yeni kanalında inşallah daha da coşar "Umutsuz Ev Kadınları"! Hem de haftada iki gün, 19.45'te yayınlanacakmış. Sanki bir mesaj vermek istermiş gibi.

Bu: Mert’in Gezegeni’ni seviyor musunuz? Daha çok seveceksiniz. YGS ve LYS bitsin hele, sürprizler şimdilik benim düşüncemde kalsın. Sizinle paylaşacaklarım benim uyku öncesi uykuya dalış, gündüzleri mutluluk sebebim olsun. Takipte kalın.

Şu: Peki çizgi romanlarımı seviyor musunuz? Daha bunlar neydi ki! Buralarda kalın! Çıkın ama mutlaka uğrayın. Söz veriyorum işte. Söööööözz!

Bir de yaz köşesi: YGS'ye çok az kaldı!

1 yorum:

  1. Son birkaç kayıttır paylaşımımda sorunlar oluşuyor, anlamadım doğrusu.
    Sanırım bu kadar. :)

    YanıtlaSil