...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

17 Haziran 2013 Pazartesi

Bugün çizim yaptım, dün dizimin sezon finalini izledim, ondan önceki gün sınava girdim

Resimlerin üzerine tıklayarak yazılarını okuyunuz efendim.

   
  - Dün akşam "Umutsuz Ev Kadınları" harika bir sezon finaliyle bir sezondur seyircisini kıvrandıran büyük gizemi aydınlatarak (aslında çok da gizli kalması gereken bir şey değilmiş) tatile girdi. Dolap altından küçük Nazlı'nın kolunun çıktığı bölümde tahminimce çoğu kadın ağlamıştır. Bu da "Desperate Housewives" senaryosunun matematikselliğinden kaynaklanıyor olsa gerek. Yazın orijinal umutsuzları da izlemek istiyorum açıkçası, ama Yasemin'in, Zeliş'in, Elif'in, Nermin'in, Emel'in doğallığını orada bulamayacağım gibi geliyor. Oysa aslolan dizi o. Genç oyuncular (Bkz: Özellikle Yasemin'in kızı, Nermin'in kızı, Elif'in çocukları) da ayrı başarılı. Bu dizi bir zamanların "Hayat Bilgisi" gibi. Hem hüzün hem kahkaha. Her sahnede hayatın ayrı bir duygusu ön plana çıkarılıyor, bu da işi sanki böyle bir mahalle gerçekten varmışçasına sahici/doğal kılıyor. Şimdi size bir soru: Sizce dizi sezon finalinde tüm düğümleri çözerek sıradan bir giriş yapıp merak duygusunu yok mu etti, yoksa bundan sonra olacaklara ilişkin heyecan mı yarattı? İzleyeniniz varsa düşüncenizi beklerim...
 
- Kitaba ve dergiye olan düşkünlüğümü biliyorsunuz... Şimdi anlatacağım derginin adını eğer iyi şeyler yazsaydım verirdim, ama kötü bir eleştiri yapacağım için vermeyeyim. Dün yine dergimi keyifle aldım. Beş yıldır her ay aldığım, fiyat artışına tanık olduğum gibi. Artık benimle büyüdü o dergi bile diyebilirim, ben de onunla! Yine de alırım dergimi gelecek ay, ama artık o zevkli duygudan dolayı değil... Çünkü dergi iyice vasatlaşmış. Fiyatını artırmasını biliyorlar, ama sayfa sayısını ve içeriği azaltmışlar. Bazı kemikleşmiş bölümleri kaldırmışlar. Eksik kalmış dergi. Tuzsuz yemek gibi. Kim bilir, belki de yakında kapanacağının belirtisi.

3 yorum:

  1. yeni site açıldı mı ne zaman açılacak??

    YanıtlaSil
  2. Logo, renk, yazı tipi gibi yapı sorunlarıyla ilgileniyorum sitemin. Çizgi romanımla eş zamanlı olarak, yazın sonlarında açmayı planlıyorum. Yani bir-iki ay sonra. :)

    YanıtlaSil
  3. orijinalini izlemiştim bunu bilmiyom.
    :)

    YanıtlaSil