...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

23 Haziran 2013 Pazar

Mezun oldum!


Okul birinciliğini virgülden sonra gelen rakamlarla kaçırıp ikinci olduğumu yazmıştım.
İşte 12 yıllık okul macerasının ardından, elbette esprili bir dille yazdığım asla özlemeyeceğim şeyler...

1 - Beden eğitimi dersi: Boş dersler herkesin hoşuna gidebilir, ancak üniversiteye giriş sınavının olduğu yıl bile beden eğitimi derslerinin olması ve her seferinde eşofman getirme zorunluluğu artık tak etmişti! Bir de bizim okulda (diğer okullarda da böyleydi sanırım) bize kadar hiçbir 12. sınıfta beden dersi yoktu. Kabak bizim başımıza patladı. Bir de beden öğretmenleri lütfen bayan olmasın! Ter kokan ve futbol oynayan bayan öğretmen görmek istemiyoruz!

2 - Coğrafya dersi: 12. sınıfa kadar her şey toz pembeydi ve coğrafya da diğer dersler gibi sıradan bir dersti. Ancak bu yıl hem okuldaki öğretmenin coğrafya derslerini boş geçirmesi hem de dershanedeki coğrafya öğretmeninin yıl sonunu beklemeden dershaneyle anlaşamayıp çekip gitmesi yüzünden her şey biz öğrencilere kaldı. LYS'de de iki sınavda birden karşımıza çıkan coğrafyadan anlayacağınız kurtuluş yoktu. Coğrafya bilgi ve yorum karışımı, hem sözel hem sayısal bir ders. Ve bazı sorularda öğretmenlerin bile bir fikrinin olmaması/doğru cevabı bulamaması yüzünden coğrafya listede ikinci sıraya yerleşiyor.

3 - Sahte yüzler: Kendinden rütbece daha üst olan birine karşı (öğrencinin öğretmene, öğretmenin müdür yardımcılarına, müdür yardımcılarının müdüre, müdürün daha üst müdüre) yapılan yapmacık tavırlar gözümüzün önünde olunca daha katlanılmaz oluyor. Ama bunun hayatın her mesleğinde ve alanında böyle olduğunu söyleyen sesinizi duyar gibiyim?

4 - "Sevimli öğrenci"yi oynayanlar: Okula asla telefon getirilmemesini söyleyen ve bu konuda nutuklar atan çoğu kişi derslerde "Facebook"taydı. Tabii hiçbir öğretmenin bundan haberi yoktu (Bilmem, belki de vardı). Ben hiçbir zaman okula bu tip yasak şeyler getirmedim. Kurallar uymak içindir, öyle değil mi?

Not düşümü: LYS'yi koca bir yıl boyunca her yazıma konu yapınca, şimdi hiçbir değerlendirme yapasım gelmiyor. Ne yazayım: Zordu, yoruma açıktı, bilgiye dayalıydı, kötüydü, güzeldi! Her şeyden önce koca bir stresti. Sorularınız, bilmek istediğiniz şeyler varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

3 yorum:

  1. Konudan bağımsız :) olarak ben çizgiromanı sorayım adı sanı belli mi

    YanıtlaSil
  2. Adı, konusu, hatta videolarında kullanacağım müzikler bile eylülden beri belli. Adını söylememi lütfen istemeyin, sürprizi kaçmasın. İhtiyacım olan tek şey zamandı, şimdi bol bol o da var. Teşekkür ediyorum sorunuza. :)

    YanıtlaSil
  3. yorumlar sanat çizimler de güzel bu sitede..

    YanıtlaSil