...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

29 Ağustos 2010 Pazar

Millennium Üçlemesi beyaz perdede


Arkadaşlar, sizlere yazılarımda daha önce de bahsettiğim bir kitap serisi var: "Millennium". Üç kitaptan oluşan bu serinin ilk iki kitabı Türkiye'de yayımlandı. "Ejderha Dövmeli Kız" serinin ilk kitabı. Yıl içinde okuduğum bu kitaba tutkuyla bağlandım ve bir sonrakini merakla bekledim. İkinci kitap olan "Ateşle Oynayan Kız"ı çıktığı gün aldım. Çünkü ne zamandır bu kitabı bekliyordum ve takip ediyordum. İlk kitapla ilgili görüşlerimi (ne kadar beğendiğimi) bu yılın Mart ayında yazmıştım. İkincisini de çok beğendim. Şimdilerde üçüncüsünü beklemekteyim.
Serinin "kitap" dünyasında bunlar olurken "film" dünyasında da biz takipçileri sevindirecek haberler var. Bahar aylarında, yanlış hatırlamıyorsam "İstanbul Film Festivali"nde, "Millennium"un ilk kitabı olan "Ejderha Dövmeli Kız"ın filmi gösterildi. Sinemalaraysa biraz geç geldi bu film. Eylül'ün 17'sinde izleyebileceğiz filmi... Ama daha önce festivallerde gösterildiği için bu "sinema çıkışı" beni pek etkilemedi, heyecanlandırmadı. Beni heyecanlandıran, "Millennium"un da bir fenomen haline geliyor olması. Böyle bir kitap serisine, seri "piyasada çok boy göstermeden", gençlerin diline fazla dolanmadan, kısacası "suyu çıkmadan" başladığım için şanslıyım. Filmine gelince... Bu ay sinemalarda izleyebilirim. Çünkü serinin kahramanları olan "Mikael Blomkvist" ile "Lisbeth Salander" konusunda filmin yönetmeni "Niels Arden Oplev"in doğru kararlar aldığı, biz takipçileri hayal kırıklığına uğratmayacak şekilde kitaptaki karakterlere benzer karakterlerin seçildiği söyleniyor. Karışık bir konusu olduğu için yönetmenin "Ejderha Dövmeli Kız"a ne kadar bağlı kalacağını merak ediyorum. Söylenenlere göre değil, izleyeceğime göre kendi yorumumu yapacağım. Tabii ki herkesin yorumu kendine... :) "Kitap" olarak beğendiğim "Millennium"un "film"ini izlersem yorumlarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu arada seriyi sevenlere bir müjdeli haberim daha var: Serinin diğer iki filmini de beyaz perde izleyebileceğiz!
Seviniyorum ama bir sonraki yazımda "bir şeyden başka bir şeye uyarlama" konusunda söyleyecek çok sözüm olacak.
Bekleyin ve görün.
Sevgilerimle...

2 yorum:

  1. Mertciğm sitende bir yılı geride bırakmışsın.Yolun açık olsun. Çalışmalarında başarılar diliyor tebrik ediyorum. Sende cevher var diye düşünüyorum.
    Selam ve sevgilerimle gözlerinden öpüyorum.
    20 Eylül 2010 13:37
    Nusret Erişti

    YanıtlaSil
  2. Mertciğim,

    Öncelikle 1. yılını kutluyorum,gezegeninde dolaşma ve okuma fırsatı ancak buldum, duygularını hissettiriyorsun, gerçekten çok ama çok güzel, yeni sezon tanıtım ve çizgi roman afişlerinide çok beğendim, başarılarının devamını diliyor yeni eğitim ve öğretim yılın hayırlı olsun. Sevgiyle çok öpüyorum.

    Hatice ERİŞTİ

    YanıtlaSil