...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

24 Kasım 2012 Cumartesi

Mimleyebildiklerimizden misiniz?

"Mim"lendiğim ilk yazıyı "Amim" diye bitirdiğimi dün gibi hatırlıyorum (Tık yapın efendim). Bundan birkaç ay önce, sıcak bir Ağustos akşamıydı. Bu eğlenceli hareket, ilk kez başıma geliyordu.

Şu "mim" modasını bir süre uzaktan izlesem de, en sonunda, belki de ilk ve son defa hayata geçirmeye karar verdim ve konu olarak da biraz bencillik yaparak, "Sen Mert'in Gezegeni'ndeki karakterlerden biri olsan, en çok hangisi olmayı isterdin?" diye sordum. Tabii öyle kuru kuruya cevaplarla yetimeyeceğimi de bilmenizi isterim, nedeniyle birlikte yazacaksınız! Biliyorsunuz ki MG'de üç çizgi roman yapıyorum ("Hayatını Renklendirmeyi Unutan Adam", "Kaptan Briand, Lapaci ve Sipaci" ve "Gizemli Tavşan") ve karakterleri de birbirlerinden farklı tipler. Siz, takip ettiğiniz kadarıyla kendinizi en çok hangisine yakın buluyorsunuz? Gelecek yıl yapacağım yeni çizgi roman dizisinden önce, bu üç çizgi romanın karakterleriyle olan tanışıklığımızı pekiştirmek istedim.

Bu arada hazır değinmişken söylemeden geçmeyeyim: Gelecek sezon yapacak olduğum çizgi roman dizisinin sadece haberini vermeme rağmen, oldukça ilgili davrandınız. Çok teşekkür ederim. Emin olun, diğer çizgi romanlarımdan çok farklı bir iş olacak. Henüz netlik kazanmadığı için çok fazla açıklama yapmak istemesem de genel olarak söyleyebilirim ki öykünün merkezinde bu kez bir kadın var. İrdelenecek olan kavramlar arasındaysa şiddet, kimlik, aile, aşk ve sır öne çıkıyor. Karanlık ve psikolojik bir çizgi roman yapmayı planlıyorum. Benden hiç beklemeyeceğiniz olaylara değinen, gerçekçi bir öykü olacak. Aklımda, bu konuyu farklı bir formatta yapma düşüncesi de var, ama bu düşüncemi çizgi romanda somutlaştırmam sanırım daha kolay olacak. Bu arada, "sine-çizgi roman" olarak niteleyebileceğim bir iş yapmayı planlıyorum. Bu sayede hem bir çizgi roman okuyormuş gibi hem de sinemada bir film izliyormuş gibi hissettirmeyi amaçlıyorum. Bu projenin hakkını verebilmek için de bu zor yılımı (YGS-LYS) bir an önce bitirmeyi istiyorum.

Neyse, şimdilik elimizdeki çizgi romanlarla yetineceğiz. Önce üç ayrı dünyanın uç karakterleri arasında kısa bir hatırlatma yapmak istedim:

Hayatını Renklendirmeyi Unutan Adam: Bu çizim kuklası, hayatını renklendirmeyi unutmuş! Her bölüm birbirinden trajikomik maceraların pençesinde kalıp oradan oraya savruluyor ve son sayfada mutlaka şaşırtıcı bir şey yapıyor. Bu kukla, aslında hepimizin bir yansıması. Ama onu sevmek için nedeniniz olduğu kadar, ona şüpheyle yaklaşmak için de nedenleriniz olacak.


Kaptan Briand: Kendi teknesinde yaşayıp giden sevilen bir denizciyken, deli bir profesör başına kelimenin tam anlamıyla "musallat" oluyor. Profesör Cingöz'ün amacı Kaptan Briand'ın teknesini kullanarak, denizin dibindeki dev robotunun yanına ulaşmak ve bunun için kimsenin rızasını almaya ihtiyaç duymuyor.

Sipaci ve Lapaci: Bu ikiz kardeşler, Kaptan Briand'ın teknesine iş bulma ümidiyle geliyorlar ama umduklarıyla değil, bulduklarıyla yetinmek zorunda kalıyorlar. Onlar Kaptan Briand'la iş görüşmesi yaparlarken Cingöz, silahlı adamlarıyla birlikte tekneyi basıyor ve sadece kendi amacını düşünerek herkesin hayatını tehlikeye atacak bir şey yapıyor. Hoş Cingöz, silahı olmadan da korkulacak bir tip.

Alev: Sevda'nın kendi evlerine sığınmasıyla asıl sınav Alev için başlıyor. Bir yandan ona güvenip dolabında saklanma şansı verirken, bir yandan da içinde tuttuğu şüpheleri büyütmeden edemiyor. Kardeşiyle birlikte ailesinden tavşanı saklama sürecinde bir de deliler gibi aşık olduğu komşunun oğlu ve onu elde etmek isteyen kötü kız devreye girince lise Alev için beklediğinden de hareketli geçiyor. Aslında iyi bir kız olan Alev, yeri geldiğinde can yakmaktan hiç çekinmiyor.
Sevda: Gizemli tavşanımız. Madrika'nın da en büyük kurbanı. Kötü sihirbaz önce onu tavşana çevirmiş. Yaptığı ev taşınması sırasında Madrika'dan kaçıp çocukların evine saklanan Sevda, bu kaçışla birlikte büyük macerayı başlatmış oluyor. Gerek ev gerek apartman sakinleri tarafından pek çok kez görülmenin eşiğinden dönüyor, ama hikâyenin sonunda... Neyse, okumayanlar için tadını kaçırmak olmaz şimdi.

Nurcan: Nurcan da Madrika'nın gazabından payını almış. Başta Sevda'yla çok yakın iki arkadaşlarken Madrika'nın onu kandırması sonucu ikisi sevgili olmuşlar. Madrika bir başka kadınla beraber olmaya başlayınca, Nurcan'ı da tavşana dönüştürmüş. Nurcan, yaptıklarından pişman bir şekilde Sevda'nın peşine düşüyor.   





Bu mim, sorusu itibarıyla devam ettirilebilir mi bilmiyorum, ama ben başlatayım dedim. Amacım, ilk "mim"lememi yapmış olmaktı. Devamı gelir mi bilmem!

Kurbanlar: Mia Wallace, Melodram, Lacivertojelikız, Vişne Çürüğü.

5 yorum:

  1. bizim için de harika bir derleme olmuş mert :)

    YanıtlaSil
  2. çizgi romanın adı belli mi

    YanıtlaSil
  3. Sevgili "Adsız", şimdilik iki sezon olarak düşündüğüm çizgi romanın ana hatları/olayları bu haftadan beri düşünüp durduğum ve hatta kararlaştırdığım bir konu. Aslında böyle bir çizgi roman dizisi yapmak da aklıma yeni geldi. Her şey oldukça hızlı gelişti yani. Uygun adı bulmak için düşünüyorum, ama daha çok zaman var bir ad üstünde "tamam" demek için. Bu sene kafama böyle bir projeyi hiç takmasam daha iyi olacaktı, ne de olsa benim için zor/stresli bir yıl. Ama gelecek yılın müjdesini şimdiden vermek istedim. Bazı şeyleri içimde tutamıyorum sanırım! :)

    YanıtlaSil
  4. güzel bir soru olmuş. fikir iyi, düşünce güzel. takipteyizz :D

    YanıtlaSil
  5. ben cevabımı verdim ama henüz kendi içimde. yakında blogumda da yazarım :)

    YanıtlaSil