...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

26 Nisan 2013 Cuma

Yepyeni üç şarkı ve benim yorumlarım


Atiye - Soygun Var: Çıksa da dinlesek artık, diyordum. Gelecek ay yeni albümü çıkacak olan Atiye'nin albümleri özellikle de yaz aylarında çok iyi gidiyor. Şarkıdan çok klip ilgimi çekti. Klipteki sakız şişirip balonlar patlatan, gözlüğüyle hava yapan arsız Atiye'yi pek sevdim. Gerçekten de adına uygun bir klip! Klibin eğlenceli ve tahmin edilebilen sonu bir yana, şarkıya gelecek olursak Atiye'nin bu şarkısını Hintli müzisyenler yapmış, çok oryantal bir şarkı oraya çıkmış. Sözleri de doyurucu. E bu mudur, budur!

Ferhat Göçer - Yarabbim: Ferhat Göçer'in bu yeni şarkısı kemik dinleyici kitlesi için yeni bir tarz olarak nitelendirilebilir, ama yeni dinleyicileri için çok hoş bir "merhaba" olmuş. Hande Yener'in "Nasıl Delirdim?" adlı saf elektronik albümünü çağrıştıran söz ve müziğine bayıldım. Sahiden de Göçer bu şarkısıyla hafiften hafiften elektroniğe mi geçiş yapmış? Belki de bu sadece benim kulağıma gelen ritm. Ama iyi olmuş, farklı olmuş.

Petek Dinçöz - Aşk: Ben Gülşen’i sözünden tanırım demiştim ya hani, ta ne zaman. İşte bu şarkı da daha radyolarda çalar çalmaz "Gülşen'in kaleminden çıktım ben!" diye haykırıyor birtakım sözcüklerden ötürü. Söz ve müziği Gülşen'e ait olan parça, Dinçöz'ün "Milat" albümünün çıkış şarkısı ve yazın her yerde çalması kuvvetle muhtemel. Yalnız nakaratta daha vurucu bir şeyler beklemiyordum da değil... Bir de artık her şarkının adı "Aşk". Bari bunun adı "Adı Üstünde Aşk" falan olsaydı. Gülşen'in sözünü müziğini yaptığı ve fazla gündeme gelmeyen tek şarkı Yıldız Kaplan'ın söylediği "Haberin Yok" herhalde. O da tipik bir hareketli Gülşen şarkısı, hadi dinleyelim!

1 yorum:

  1. mertt! sen böyle yeni çıkan şeyleri çok iyi takip ediyor,anında yazıyorsun!! şarkıları ilk senden duydum valla!!! :D

    YanıtlaSil