...ve zamane genci yazmaya başlar.
Create your own banner at mybannermaker.com!

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Ramazan'da ne dinliyorum?

İftar sofralarınıza güzel arka fon müzikleri...

Müzikle ilgili yazdığım yazılara ilginiz hep üst seviyede; fakat geçenlerde yayımladığım “Temmuz’da ne dinliyorum?” paylaşımım, diğer müzik yazılarım arasından sıyrılarak kısa sürede öne çıkmayı başardı. Ben de "Ramazan'da ne dinliyorum?" başlığı altında, iftar sofralarınıza güzel arka fon müziği olabilecek, sizler için titizlikle seçtiğim albümleri yayımlamayı kendime görev bildim.


1) Funda Arar - Rüya: Bu Türk Sanat Müziği albümünde, kulağımızda yeri olan klasik şarkıları o eşsiz yorumuyla bizlerle buluşturuyor Arar. "Gönlümün İçindedir", "Görmedim Ömrümün Asude Geçen Bir Demini", "Yollarına Gül Döktüm", "Saçının Tellerine", "Ben Küskünüm Feleğe", "Dilimi Bağlasalar", "Artık Yeşerecek Bir Dalım Yok" ve "Niçin Baktın Bana Öyle" gibi on altı şarkıdan oluşan albümü, "Sessiz sedasız çıkan bir Funda Arar albümü" olarak tanımlayabilirim aslında; zira hiçbir parçaya da klip çekilmedi. Bu albümle Funda Arar poptan caza, rocktan türküye her türlü şarkıya biçimlenen ses rengine Türk Sanat Müziği'ni de ekleyerek gerçekten geniş bir yelpazeye sahip olduğunu gösteriyor.


2) Sertab Erener - Ey Şûh-i Sertab: Funda Arar'ın, üst paragrafta tanıttığım albümündeki "Niçin Baktın Bana Öyle" şarkısı, Sertab Erener'in bu Türk Sanat Müziği albümünde de var. On beş şarkıdan oluşan albümde "Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine", "Şimdi Uzaklardasın", "Fikrimin İnce Gülü", "Çile Bülbülüm", "Biz Heybeli'de Her Gece", "Ada Sahillerinde", "Darıldın Mı Gülüm Bana", "Kimseye Etmem Şikayet" gibi şarkılar var. Funda Arar'ın albümü bundan yıllar önce çıkmıştı, Erener'in albümüyse daha taze. Benim sizler için seçtiklerim bunlar, tercih sizin.

Bu albümler size fazla ağır gelmiş olabilir, öyleyse arka fonda çalınabilecek daha "soft" albümlere de bakalım: Candan Erçetin - Aranjman, Pınar Aylin - Hit 70'ler, Sibel Can - Meşk. 

Herkese iyi iftarlar!

2 yorum:

  1. İki albüm kapağının da çok şık ve temiz olduğuna dikkatinizi çekerim. :)

    YanıtlaSil
  2. funda ararın böyle bir albümü olduğunu bu blogdan öğrendim en kısa zamanda dinleyeceğim iyi gider cidden

    YanıtlaSil